מדינת ישראל נ' כהן מחסני השוק בע"מ

: | גרסת הדפסה
רע"ס
בית משפט לענינים מקומיים רמת גן
49541-03-10,49544-03-10
19.1.2012
בפני :
צחי עוזיאל

- נגד -
:

:
1. כהן מחסני השוק בע"מ
2. שאול נעמן (נמחק בהתאם להחלטה מיום 21.2.11)

החלטה

הנאשמים: 1 . כהן מחסני השוק בע"מ 2 . שאול נעמן (נמחק בהתאם להחלטה מיום 21.2.11)

החלטה

ביום 21.2.11, הציג ב"כ הנאשמים הסדר טיעון בין הצדדים כדלקמן: "הגעתי להסכמה עם חברתי שלפיה יימחק הנאשם 2, שאול נעמן, מכתב האישום בתיק 49544-03-10 המתייחס לעסק ברחוב ארלוזורוב 127. הנאשמת 1 תודה ותורשע ומועד הטיעונים לעונש ידחה". ב"כ המאשימה ציינה באותו דיון בקשר להסדר הטיעון כי: "הנאשמת 1 תודה בשני התיקים והטיעונים לעונש ידחו" ובהמשך ביקש ב"כ הנאשמים כי: "אבקש שבשלב זה לא תינתן הכרעת דין לגבי הנאשמת 1".

בהחלטתי מאותו היום קבעתי בין השאר כי: "אני מורה על מחיקת כתב האישום נגד הנאשם 2. ההליכים ימשיכו להתנהל נגד הנאשמת 1 בלבד".

בדיונים שהתקיימו בימים 26.9.11 ו- 5.12.11 הביע ב"כ הנאשמת עמדה המהווה כפירה של הנאשמת במיוחס לה וההליך נקבע לשמיעת ראיות ליום 19.3.12.

ב"כ המאשימה עותרת, כעת, לביטול החלטתי מיום 21.2.11 המורה על מחיקת כתב האישום כלפי הנאשם 2, שכן, לטענתה, מדובר בהסדר טיעון כולל, שלא קוים על-ידי ב"כ הנאשמים ועל כן יש להורות על בטלותו. ב"כ הנאשמים, מנגד, מתנגד לביטול ההחלטה בטענה כי אין לראות בהסדר הטיעון כהסדר כולל וכן כי אין לבית המשפט סמכות לביטול החלטתו אלא, לשיטתו, רק לערכאת הערעור.

לאחר שבחנתי את טענות הצדדים ועיינתי בפרוטוקול הדיונים הקודמים, אני סבור כי יש ממש בטענת ב"כ המאשימה כי עמדת ב"כ הנאשמים ועתירתו לקיום הוכחות, סותרת את ההסכמה שהושגה והוצגה ביום 21.2.11. ההסכמה שהוצגה הינה ברורה וחד משמעית ולפיה כתבי האישום יימחקו נגד הנאשם 2 וההליכים יימשכו נגד הנאשמת 1 בלבד, שתודה ותורשע. העתירה לקיום הליך של הוכחות מנוגדת ללא ספק לעמדה זו.

היות וההחלטה מיום 21.2.11 למחיקת כתבי האישום נגד הנאשם 2 ניתנה בהתאם להסכמת הצדדים ומאחר ביום 4.10.10 התקיימה הקראה של כתב האישום, הרי שהמשמעות המשפטית הינה כי כתבי האישום נגד הנאשם 2 בוטלו בהתאם להוראת סעיף 94 (ב) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב-1982 (להלן – חוק סדר הדין הפלילי) הקובע כי: "בהסכמת התובע והנאשם רשאי בית המשפט לבטל אישום, בכל עת עד להכרעת הדין, ודין הביטול יהיה כדין ביטול לפני תשובת הנאשם."

בנסיבות הנ"ל, קובע סעיף 94(ג) לחוק סדר הדין הפלילי כי: "אישום שבוטל, לפי סעיף קטן (ב), לא יוגש מחדש אלא באישור היועץ המשפטי לממשלה ומטעמים שיירשמו". לפיכך, בית המשפט אינו מוסמך להורות על "החייאה" של כתבי אישום שבוטלו קודם לכן בהסכמת הצדדים וב"כ המאשימה רשאית לפנות בבקשה מתאימה ליועץ המשפטי לממשלה, שתישקל על-ידו בהתאם למכלול הנסיבות.

לאור האמור, לא מצאתי עוד טעם לקיים דיון במעמד הצדדים ועל כן הישיבה שנקבעה ליום 5.3.12 מבוטלת (בכך מתייתר הצורך לדיון בבקשה להקדמת הדיון). ישיבת ההוכחות בהליך נגד הנאשמת 1 תתקיים ביום 19.3.12 בשעה 11:30, כפי שתוכנן.

מומלץ לצדדים לשוב ולהידבר ביניהם, חרף המחלוקת האמורה, במטרה לסיים ההליך בדרך שתיטיב עם כל הנוגעים בדבר.

המזכירות תשלח החלטתי לב"כ הצדדים.

ניתנה היום, כ"ד טבת תשע"ב, 19 ינואר 2012, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>